Kartepe, Tekirdağ´da Tanıtıldı Geri

Geleceğin turizm merkezleri arasında yer almaya aday ilçe Kartepe, 18-21 Eylül tarihleri arasında Trakya Kalkınma Ajansı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansının ortaklaşa hazırladığı finansmanını AB fonları tarafından karşılanan ve Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Tekirdağ'da düzenlenen Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

Bulgaristan, Ukrayna, Yunanistan, Rusya gibi Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin yanı sıra misafir ülkelerle birlikte 93 katılımcının yer aldığı yöresel ürün ve tatları konu alan fuarda Kartepe Belediyesi de yerini aldı.

Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün öncülüğünde ilimizden Kartepe Belediyesi yanı sıra Başiskele ve Kandıra Belediyeleri de fuarda aynı standı paylaştı. Fuıar süresince Kartepe'nin yöresel tatları arasında yer alan Eşme Ayvası, Balaban Armudu fuar ziyaretçilerine ikram edildi.

Eşme Ayva Cezeryesi ile damak tadına varan fuar ziyaretçileri ayrıca Kartepe Belediyesi öncülüğünde Ketenciler Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü'nün kadın üreticilerinin ürünlerinden reçel, pekmez, salça, çerkez peynirini de tatma imkanı buldular.

Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki Turizm birimi yetkilileri de fuar ziyaretçilerine ilçenin tarih, coğrafya, turizm, tarım, mimari miras, kültür değerlerinin yer aldığı bilgilendirme broşürleri ve belgeler eşliğinde tanıtımını gerçekleştirdi.

Diğer Haber Resimleri