Kartepe Ekoköy´de Organik Mahsüller Satışta Geri

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje kapsamında Ekoköy'de organik tarımın desteklenmesi için yaz başında dağıtılan fideleri eken bayanlar şimdi de yetiştirdikleri mahsulleri satışa çıkarttı. Köy kadınları tarafından yetiştirilen domates, biber, karpuz, kavun ve patlıcan gibi 28 farklı ürün Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu tarafından da denetlenerek sertifikalandırıldı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projesi meyvelerini vermeye başladı. Ekoköy'de gerçekleştirilen proje faaliyetleri kapsamında köylerin turizme kazandırılması hususunda yürütülen çalışmaların bir ayağı olarak yaz ayları başında organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi adına 13 bin adet çeşitli meyve fidesinin dağıtımı yapılmıştı. Özellikle organik tarımın yapılması konusunda Tarım İl Müdürlüğü'nden geçmiş dönemde eğitim alan köy halkı; ektikleri domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi organik ürünün fidelerinden mahsul almak için gece gündüz beklediler.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de turizmin geliştirilmesi yönündeki faaliyetlerine destek veren bu proje kapsamında Ekoköy'de köy kadınları tarafından toprakla buluşturulan 28 farklı ürün doğal ortamda yetiştirildi. Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği tarafından yürütülen uygulamada yetiştirilen ürünler Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu tarafından da denetlenerek sertifikalandırıldı. Sertifikalanan organik ürünler şimdi köye gelen misafirler başta olmak üzere, organik pazarlarda satışa çıkartıldı. Belediye Başkanı Üzülmez, Ekoköy'de uygulanan proje çalışmasında hedef kitleyi oluşturan dezavantajlı hanımlarımız için istihdam olanaklarının meyvelerini vermeye başladığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Üzülmez, Ekoköy'de başarı ile yürütülen bu projenin diğer mahallelerde de uygulanmasını sağlayarak, ilçenin tarımsal ve turistik özelliklerinin değerlendirilmesi ile yerli turist sayısının artırılmasına, turist profilinin çeşitlenmesine ve sürdürülebilir turizm hamlesinin başlatılmasına katkı sağlayacak çalışmaların çeşitlenerek artırılacağını ifade etti.

Diğer Haber Resimleri