Tırmanma Şampiyonası Kartepe´de Gerçekleşti Geri

2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 5. Ayağı, hafta sonu 6 ayrı kategoride 26 pilotun katılımı ile Kartepe'de düzenlendi. Kartepe Tırmanma parkurunun da rekoruna imza atarak şampiyonluğu elde eden Ümit Ülkü, kupasını Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in elinden aldı.

Kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından Kartepe Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen Kartepe Tırmanma Yarışı, 6 kilometrelik asfalt zeminli parkurda iki çıkış üzerinden koşuldu. Yağmur altında start alıp daha sonra güneşe bırakan havada 26 pilottan 19'u finişe ulaştı.

Otomobillerin teknik özelliklerine göre 6 ayrı kategoride sınıflandırıldığı yarışlar sonunda Kategori 6'da İzmir'den Ülkü Motosport adına Porche 997 GT3 ile yarışan Ümit Ülkü birinciliği elde etti. 2.59:06'lık derecesi ile en iyi zaman ödülü de kazanan ülkü, Kartepe Tırmanma parkurunun yeni rekoruna da imza atmış oldu.

Kategori 6'da ikinciliği ise Kamil Karataş kazandı. Kategori 5'de Antalyalı sporcu İbrahim Şendil birinci, Bursa'dan İsmet Toktaş ikinci ve Ankara'dan Murat Altıntaş üçüncü oldu.  Kategori 4'de Taner Şengezener birinciliğin, Fatih Osman Gezmek ikincinliğin ve İsa Karol üçüncülüğün sahibi oldu.

Kategori 3'de birinci Taner Canbolat, ikinciliği Cem Şir ve üçüncülüğü de Fatih Toksal elde etti. Kategori 2'de Süheyl Polatoğlu birinciliği, Egemen Çivicioğlu ikinciliği ve Okan Tanrıverdi üçüncülüğü kazanmayı başardı. Kategori 1'de birinci Melih Tarhan, ikinci Ali Can Topak ve üçüncü Engin Apaydın oldu.

Organizasyon sonunda ödül töreni Çamçeşme Restaurant'ta düzenlendi. Dereceye giren pilotlara kupaları tek tek verilirken tırmanma rekor kırarak Kategori 6'da birinci olan pilot Ümit Ülkü'ye kupasını Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez verdi.

Kartepe'nin muhteşem doğa güzellikleri arasında keyifli bir hafta sonu geçirme imkanı bulan misafirlerin güzel bir gün geçirdiğine inandığını belirten Başkan Üzülmez, katılan gelen ve ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

Diğer Haber Resimleri